Strålane jul

Nu strålar det fint fint från mitt lilla rum!



Julpynt

Har suttit och försökt göra bort lite av det plugg jag har i veckan men det vill sig inte riktigt. Jag får skylla mig själv att jag hat skjutit upp det! Nu hade jag tänkt att leta reda på jul lådorna i förrådet, ska pynta rummet och få lite jul mys!



Julkulor - Åhlèns


Sista November

Måndagar tycker jag om. Vi slutar så himla tidigt och det är så skönt med en kort dag i början av veckan. Drog med mig Malin och Emma på stan efter skolan då vi gick i fina regninga vädret. Jag hade dragit upp halsduken över ansiktet så jag såg ingenting, jag tog tag Malin i armen och så sa "Nu får du säga till när det kommer en vattenpöl", "Okej" svarar Malin. 2 sekunder senare så hör man SPLASH, då gick Malin i en vattenpöl! Haha, vilken tajming!



Hittade en fin peruk på Tiimari


Första Advent

Idag är det första advent, men det känns inte så för fem öre. Att snön inte har kommit förstör jul känslan så grymt mycket faktiskt. Det är fan ingen jul utan snö! Nu får faktiskt snön komma, I want my christmas feeling!


Britney Spears - My only wish (this year)

Efterrätt

Ikväll är det tjejmiddag med tjejerna och jag står för efterrätten. Min fantasi är inte på hög varv så jag ska göra en kladdkala(chokladkaka) för det vet jag att mina bebjs älskar men jag ska fakiskt testa ett helt nytt recept så vi få se hur det går! ;)


I.D

Idag började vi med I.D. I.D´s smink innehåller endast 5 ingredienser och är bra för din hy. Den har solskyddsfaktor 15, vårdar din hy och du kan till och med sova med den om du vill. Själv så är jag inte så förtjust i I.D har dock bara använt den 1 gång(idag), jag tycker den inte täcker så mycket som jag vill. Men jag tror ju mer du använder det så mer fastnar man i den




Jag sminkade Malin


Svinrygg

Idag hade vi prov på en svinrygg, det gick väl inte som jag hade tänkt. Det är ju ändå bara den andra jag har gjort in my hole life. Snyggare än den förra, övning ger resultat! ;)




 

Nu ropar dem från köket, dags för lussebulls bakning!

 


Norrlands operan

Idag på klädstyling lektionen så var vi på stuidobesök på Norrland Operan. Det var ritkigt intressant faktiskt att få veta hur allting går till och få se så mycket saker. Satan så stort det är, ojojoj. Helt otroligt!

 
Den där lilla röda saken som han, Hälge håller i handen
 är en modell till bilden till vänster som ca, 50 gånger så stor.

 
 
I det här rummet sitter skräddarna

 
Sminkrummet

 
 


 

Det här är en RIKTIG krokodil unge, och jag har hållt i den! Läskigt!

 


Pyssel

Igår kväll hade jag och Anna en liten pysselkväll. Det var super mysigt, det enda som saknades var lite musik och fika sen var det perfekt. Jag gillar att pyssla när humöret och insprationen är på topp, annars blir jag bara på dåligt humör! ;)


Mina kort som jag gjorde


Annorlunda plugg

Förlåt för svag uppdate men igår när jag skulle skriva så funkade det inte att komma in? Menmen, ska nu öva på en svinrygg. Har prov på det imorgon och jag kan som sagt hur man ska göra (tror jag) men jag kan inte göra den snygg!


24 November

Nu på bussen hem från skolan bestämde jag och Malin att vi ska senast ligga i sängen 22.30 ikväll. Det kommer bli grymt svårt. Som en liten bonus ska vi också ha målat nalarna. Att ligga i nerbäddad i sängen innan halv elva ikväll kommer bli tuft!
Nu ska jag plugga!

God natt

Nu har jag bäddat ner mig i min renbäddade säng. Sjukt Mysigt! Det är så himla skönt med nytt lakan, påslakan osv. Känns som en helt ny säng och sen doften, luktar galet gott och fräscht! Hihi, en liten fråga bara, hur många kuddar har ni? Sov gott!



Bakning

Bak Jossan är igång igen! Den här gången blev det mockarutor som jag ska bjuda klassen på imorgon. Det var tänkt att jag skulle göra en kanelkaka också, men det fick jag inte för mami... hihi!


 


Brun utan sol

Jag failade totalt igår! Efter jag duschat smörjde jag mig in med brun utan sol och när jag var klar och låg i sängen så tänkte jag "Näe, jag orkar inte tvätta händer". Dum som jag så gjorde jag det inte och så här blev resultatet, SÅ VACKERT! Jag varna er, GLÖM INTE ATT TVÄTTA HÄNDERNA!


 


Lördags


Nyttigheter

Känner mig så fet som man kan bli just nu, har varit så himla onyttig i helgen. Käkade ugns pizza till middag igår och godis, chips och dipp, hamburgare till lunch och pizza till middag idag. FET!
Sitter och ser på "Vem kan slå Filip och Fredrik" med CP CAROLINA! Helt störd, hon smachade en fitt kanin i ansiktet på mig. Mongobarn! :] And it still hurting...



Lunchdate

Slutade tydligen 12 idag, trodde att jag skulle sluta två. Carro kommer hit på en liten lunch date om en stund och då ska vi försöka hitta på något ätbart, sen bär det av till jobbet igen.



Vi har snart hållt ihop i 16år!



- OH, I'M SO HAPPY! I WILL GET MORE THAN WHAT I THOUGHT!




 


Ny design?

Jag har funderat nu ett tag om jag ska göra en ny design till bloggen, men jag vet inte. Kan som inte bestämma mig. Vad tycker ni? Ja eller nej?

UPDATE SÖNDAG 08.14
Blir dålig update idag, jag jobbar nu fram till sju någon gång. Ha en sån bra dag!

21 November

Kom alldeles nyss hem från en dag på stan med Anna och Isabell. Hur mysigt som helst! Sen gick vi och fikade på starz där jag och Anna delade på en nacho-tallrik. GOTT! Nu väntar jag på ugnen, sen ska jag slänga in en pizza. Det blir så när morsan är borta, haha!




Himlen är blå

Blev så glad idag när jag drog upp gardinen och ser att himlen är blå och solen skiner. Himlen har inte varit blå på typ två veckor, det har varit grått och trist med en massa regn. Äntligen, en bra start på dagen! :)


Tove - Himlen är oskyldig blå

GodNatt

Less, huvudvärk, grinig, trött, sur, ont i magen, otur... Kan ju hoppas på att en bättre dag imorgon (idag?)!


ointressant

Kom hem från jobbet för en stund sen och jag stinker popcorn, as usual!
Jag är VRÅLHUNGRIG, jag har inte ätit sen lunchen idag på skoln som bestod av en macka och lite lite kyckling från soppan. Hann inte få i mig något innan jobbet...
Tänkte göra ett videoinlägg imorgon, det var ju ett tag sen sist, hiss eller diss?


Studio makeup

På maken idag så hade vi studio make, det vill säga smink för tvrutan. Det är då basen som är en speciell foundation som heter studio foundation. Det som är speciellt med den är att den är tjockare och täcker mer. När man använder den så ska man ta en nyans mörkare i hela ansiktet. Sen ska man även ta en ännu mörkare runt pannans kanter, kindbenen, näsan, över ögonen och runt läpparna samt längs halsen och sen en ljuasre i mitten av pannan, kinderna, hakan. (Se bild nedan) Den här sminkning passar alla åldrar, är du gammal "äldre" så blanda ut den med primer. Används som sagt för TV samt fotograferingar, kan även användas dagligen (men den täpper igen ansiktet) och till fester (håller länge).


Hår

Torsdagar är lååångaa, väldigt långa fast vi bara har tre lektioner. Kom rätt så nyss hem, har hunnit förbi mamma en sväng för att hämta några saker samt gått ut med hunden.

Här är några bilder från hårlektionen idag. Gjorde min absolut första "svinrygg" idag och det har vi även prov på nästa vecka. Vi fick även göra en snabb 40-tals frisyr, jag tyckte det var lite klurigt att få ihop den på slutet men som sagt, första gången på den med! ;)


 

"Svinryggen"

 
40-tals frisyr

 


Perfect Home

Kom nyss hem från ett lite "hem-party" som mamma ville att jag skulle följa med på. Det var ett inrednings party för ett Norsk "märke/företag" Perfect Home, fanns hur mycket snyggt och fint som helst. Jag mamma fyndade lite som ni får se sen när det kommer...spännande! ;) Mamma ska själv vara värdinna i Februari så om någon bekant är intressted, just call! ;)



H-A-T-E - I-T-!

Har bäddat ner mig i soffan med en massa kuddar och filtar, och här ligger jag med fetaste mensvärken och tycker synd om mig själv. Jag HATAR det här! Lär knarka alvedon/ipren hela kvällen..


Wella

Tomas Edlund var sjukt skön, killen har ju fan ett sinne för humor! Hans måste ha varit komiker i sitt förra liv, lovet it! Hur som haver var kvällen inte riktigt som jag hade tänkt mig. Det var ju mest för frisörer och det är ju inte jag. Fattade ju nästan inget vad dem riktigt snackade om när dem kom in på hårfäg, 7.3an 2.3an. Där stod huvudet i helt stilla men gratis är gott! ;) 


  
 
  

 


Hårvisning

Nu ska jag börja göra mig klar. Ikväll ska jag iväg på hårvisning på REX som självaste Tomas Edlund från Wella håller i.  Ska ta med mig mammas kamera så ska försöka ta mycket kort!

17 November

Idag när jag kom hem så hade vi fått hem skolkatalogen i brevlådan. Blev lite chockade för hur tidigt den kom, brukar den typ inte komma förrän december typ? Jag har snabbt kollat igenom den och nu har jag nyss kastat in en pizza i ugnen. Mums!


Helt slut!

Träningen var sjukt jobbig ikväll. Jag fick rent av spy reaktioner. Alltså jag var helt slut efter spinngen och efter det skulle vi köra core. Jag trodde jag skulle dö, jag orkade typ inte ett på piss på coren men jag gjorde mitt bästa. I tried!
Nu ska jag se vänner sen sova, sleep well!;*

Träning

Dags för träning. Blir dubbelpass, först spinning sen core! Wish me good luck cause I NEED IT!


16 November

Jag som hade tänkt att vara en liten "roligare" bloggerska idag, skriva mer och lägga in bilder eftersom jag har SUGIT dem senaste dagarna, (vekan?) om jag själv ska vara ärlig. Jamen självklart så ska jag glömma sladden till mobilen på skolan som råkat följa med i väskan... Så jävla Typiskt!




Kort update

Tänkte bara skriva lite kort. Sitter just nu på biblioteket i stan med Frida och Victoria för en liten vilopaus för benen! ;) Det känns som jag stinker parfym efter alla test doftningar. Bättre det än att stinka surströmming från skolan. Nån jävel hade hett surströming i ventelationen, smaaaaaart där! Vem fan får en sån idé?

Recept "subwaykakor"

Ingredienser, 12st
100 g smör eller margarin
1 1/2 dl råsocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
100 g vit blockchoklad

1.
Sätt ugnen på 175 grader. Arbeta ihop matfett och råsocker med en elvisp.


2.
Tillsätt ägget i matfettblandningen. Rör om väl. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao noga. Tillsätt det i kaksmeten.


3.
Grovhackaden vita blockchokladen. Rör ner den i smeten. Klicka ut smeten till 12st kakor med ett par centimeters mellanrum på en bakpappersklädd plåt.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 min. Låt dem svalna på galler.


Trötta familjen

Sitter i soffan med datorn medans pappa sitter och pickar på mig så jag skratta och tills slut skriker jag
- SLUTA, KAN DU ACCEPTERA! (RESPEKTERA)


GAMMALT!

Förlåt för kass update igen. Jag jobbade igår kväll och idag har jag jobbat. Kom så gott som nyss hem från jobbet och det gick bra. Fort och effektivt gick det! ;)
Såg att det är en som vill ha receptet på det så kallde "subwaykakorna", jag lägger ut det imorgon när jag kommer hem till mamma!


Haha, hittade världens gambild här på pappas datorn. Från julen 2005! HUR MAN SÅG UT! :O


Foto

Idag hade vi ingen make utan vi hade en genomgång om systemkameran, så vi fota lita granna och testa på lite saker. Vi tog även en klass bild, and here we are!

 


Mirrow

Anna satt och lekte lite med datorn medans jag satt och pluggande. Hon hittade några fräna effekter med camen som jag inte visste om och blev bara tvungen att testa det nu när jag är klar. Haha så himla fult!

 
   


Something new

Utvecklingsamtalet gick bara bra, finns inte så mycket att säga om mig eftersom jag endast gått 2veckor på linjen. :) Kom alldeles nyss hem från stan där det var tänkt att jag skulle köpa en mascara är på extra pris nu men det blev ett armband, en eyeliner och hårnålar.



Armband, H&M - 59:50


Hårnålar, H&M - 19:90 | Eyeliner, H&M - 29:90



12 November

Om en liten stund ska jag börja gå mot skolan för utvecklingsamtal. Sen ska jag gå förbi stan en snabbis innan jag börjar vandra hemåt. Idag är det bara plugg som gäller, usch och fy och blä men det är sånt som också måste gäras.


"Last christmas I gave you my heart..."

Sitter och lyssnar på julmusik, kanske lite väl tidigt? Men det får mig att känna mig så harmonisk, får en mysig känsla. Ikväll har jag jobbat och det gick bara bra (som vanligt!). Längtar tills lönen kommer och då är det dags för julklapps spaning. Nu är det inte länge kvar tills jul! ♥

Cookies

Det blev bara inte en sak jag bakade idag utan tre. Det blev en vanliljkrämspaj med kiwi, foudgekakor med plopp och cookies ("subwaykakor"). Gottgottgott!


  


11 November

Gud vad skönt det är med en ledig dag idag och så får man en till imorgon. Underbart! Alla veckor borde vara såhär, att man är ledig Onsdag och Torsdag iaf Onsdag det är ju ändå "lill lördag". Jag bad mamma ringa ch väcka mig halv elva så nu har jag gjort bort dagens matte. Har lagt upp ett lite schema, hihi. Nu hade jag tänkt att baka. Vad det blir har jag ingen aning om men något gott ska jag nog kunna ordna.



Ansiktsrengöring

Idag på spaet så gjorde vi ansiktsrengöring där vi använde oss av det franska märket Decléor. Man kan som säga att vi gjorde det i tre steg. Först med händerna för att få ut rengöringsmjölken, efter det tog vi med fuktiga svampar och sist med ansiktsvatten på fuktade pads. Gud så skönt det var, jag var alldeles på gränsen till att somna. Min hy känns så himla mjuk och fräsch nu. ME GUSTA, hihi!


 


Kajsa får ansiktsrengöring av Emelie

 


ARG!

Ååååhhhhh, vad arg jag är just nu. Fan, vad humöret kan svänga snabbt ibland. Fittcykel och fittväder, kunde knappt se något när jag cyklade hem. Mascara i hela ansikten, tung fet väska, ont i axeln, gubbar och gummor som tror att dom äger hela trottoaren, en ung jävel som fick mig att nästa börja spy. ÅH, TA MIG HÄR IFRÅN NU!
Lägger in bilder från dagen senare när jag är på bättre humör!

I need some sleep

Tänkte börja avrunda kvällen redan nu med att gå och lägga mig i sängen och läsa tills ögonen svider. Ovanligt tidigt för att vara mig men jag somnar väl som vanligt inte förrän vid ett. Jag skulle behövt somna typ nu, jag behöver sömn, annars kommer jag inte ta mig upp imorgon men som tur är jag ledig på både onsdag och torsdag och då ska jag SOVA! GodNatt! ♥

Lång promenad

Tog en lite längre promenad med Nikki. Det var sjukt härligt väder och det var skönt att "komma bort"en stund. Fick några finfina bilder på en finfin hund! ;*



 



Kort kjol

Jag borde egentligen sitta med min bok i handen nu och läsa satan. Jag har mer än halva boken kvar och "läs dagboken" ska in på fredag. Typiskt mig att skjuta upp det, men jag får skylla mig själv men jag har faktiskt tänkt att läsa ikväll efter träningen.
Nu tänkte jag gå ut med Nikita i det fina vädret. Kanske på en lång promenad, vem vet?

Boken som jag läser, Kort kjol. Någon som läst den?
(Jag har "läst" den innan, fast jag läste den aldrig! Haha!)



Godmorgon!

Godmorgon! Kan säga att det var riktigt tungt att stiga upp idag, fyfan! Idag är det måndag vilket leder till en ny vecka och skola. Känns väl sådär om jag ska vara ärlig. Just nu vill jag bara krypa ner under täcket igen och sova. Stänga av allt runt omkring. Vore det inte skönt så säg? Näe, nu ska jag göra mig klar det sista, ska möta upp Vickan klockan åtta här utanför så. Ha en bra dag!


This is it!

(Internet har krånglat hela dagen så jag har inte kunnat blogga!)
Kom nyss hem från SF där jag och mamma såg Michael Jackson - This is it! Jag tycker att den var bra. Det var dock bara som en "musikvideo", han står och repar osv. Jag tycker ni som inte har sett en ska se den, THIS IS IT! Han verkade vara så otroligt snäll som person, så ödmjuk. Hans personlighet och allt. Fattar inte att han är död, det är helt sjukt. Rest in peace Michael, rest in peace! ♥




Messy's outfit!


Kofta - H&M
Linne - Carlings
Jeans - The Store
Klocka -
(?)

7h

Har nu suttit i en timme och försökt att få internet att fungerar på dem bärbara men icket. Tredje gången gillt helt enkelt. Sju timmars arbete är nu slut för dagen. Kvällens pass gick lätt. Det var lite folk så det var skönt.


Vi fick en kassa till jobbet för kanske 1månad sen! :)


Workworkwork!

Nu ska iväg och jobba dagens andra pass. Hoppas det är lite folk, speciellt med grillen. Hihi, nu måste jag börja skynda mig! Skriver när jag är hemma igen. Ha en trevlig lördagkväll!

 


Dagens fråga


Vad går du för utbildning?:)

Jag går linjen stylist med spa sedan två veckor tillbaka då jag kom in som reserv. Linjen är super kul och jag är verkligen super glad att jag fick chansen. Våra special ämne är spa, hår, kläder och make up, SKIT KUL! Innan jag kom in som reserv gick jag ledarskapsprogrammet.

 


Snön den faller ner över stan


Ersmark

Kom nyss hem från Emma. Det var super mysigt och skit kul att få träffa henne, blir ju inte lika ofta nu när vi inte går i samma klass. ;/ Snacka om att jag var på landet! Emma och hennes pojkvän Ludvig bor i en lägenhet (skit fin!) på hans föräldrars gård där dom har både får och höns. Haha, fick värsta bondkänslan! ;)



 



Make

Har varit svag med inlägg nu dom senaste dagarna och jag måste förvarna er att det kommer bli så idag och imorgon också, förlåt! Ikväll ska jag bort och imorgon jobbar jag så jag kan inte.
Idag på make upen gjorde vi en kvälls make med eyeliner. Det är rätt knepigt att få till en snygg och fin eyeliner på en annan person. Ena ögat går bra, men sen när man kommer till det andra går det utför. Glömde att fota Victoria efter jag sminkat henne. Måste komma ihåg det till nästa vecka! ;)
Ikväll är jag bjuden hem till Emma i min förra klass, ska bli super mysigt. Hon har flyttat in i en lägenhet så det ska bli ku och se. Har inte träffat henne på typ 2-3 veckor så det kommr bli skit kul!


Lite av det vi använde oss av.


Matrixbussen

Idag på skolan kom matrixbussen och jag fick med några saker hem. Ögonbryn/ögonfrans färg, Oxidant (väte, så att färgen sätter sig), ögon skydd och en pincett.



My new friend

Sitter här med min nya vän Marita. Hoppas vi kommer bra överrens nu, hihi! Ska nu fixa håret på Marita och öva flätor både inbakad, utbakad och fiskben osv. Skriver mer sen, visar sen upp vad jag köpte från bussen idag. :)




Färgning av fransar och bryn

Mår inte på topp humör just nu. Fick ont i huvudet efter skola och den sitter kvar än Tänkte bara skriva lite kort om vad vi gjorde idag. På spa lektionen så fick vi färga både ögonbryn och fransar. Dock första gången för mig, det var lite svårt men jag tror jag fixar det galant efter några gåner. Träning ger färdighet! ;) Fick ju även mina ögonbryn och fransar färgade, lite lyx!


  

 


3 November

Dags för skolan igen. Har min första spa lektion idag så det ser jag framemot. Har dock en väldigt lång dag idag, slutar 15.40 men dagen går förhoppningsvis snabbt. Näe, du ska jag gå och börja klä på mig. Ha en fin dag, puss!


From the land down under

Nu är mammsen äntligen hemma from the land down under! Hon har varit borta i hela 3 veckor, faktiskt jävligt länge när man är själv på halvtid! ;) Har saknat dig! ♥
Med sig hem hade hon några presenter, hihi! Tackar och bockar så hemskt mycket, super fina!



 
+ ett armband


2 November

Höstlovet är slut och skolan är igång igen. Både på gott och ont kan man som säga. Drygt med att plugg och skit men samtidigt kul med allt det nya på den nya linjen samt får lite rutiner på dagarna igen. Näe, nu ska jag leta fram någonting som är ätbart som passar som middag sen hämtar brodern min upp mig vid sex så ska vi fara och hämta mami från flyget!♥



Rent hus

Förlåt för ur kass update idag men jag har städat all day long. Mamma kommer hem imorgon och då är det ju kul om det är snyggt och rent här hemma. Har fått en hel saker gjorda och jag känner mig rätt duktig men det återstår saker att göra.

* Tvätta
* Rensat kattlådan
* Mata katterna
* Vattnat blommorna
* Diskat
* Dammsuga
* Skura golvet
* Damma mattor
* Hänga upp tvätten
* Rengjort toan
* Sminka mig
* Gå ut med soporna
* Äta middag
* Jobba
* Stryka tvätt
* Klippa klorna på katterna
* SOVA!

Bowling

Ikväll har jag varit och bowlat med pappa, Anna, farbror Peter och hans assistent Angelica. Det var fett skoj men jag tror jag aldrig har varit så här dålig som jag var ikväll. Att det tamme fan alltid skulle stå 1 kägla kvar är helt jävla otroligt, haha! Pappa tror ju lite to much, bara för han har tävlat i bowling förut. Det är fusk!? Pappa, jag ska vinna över dig en vacker dag, vänta bara...(du lär få vänta läääääääge, hihi!)


RSS 2.0