Behå tips + råd I provrummet

När du provar en behå är det viktigt att brösten hamnat rätt i kuporna. Börja med att knäppa behån - alltid på yttersta hyskan. En behå töjer sig och efter en tids användning behöver du de inre hyskorna. Böj dig lätt framåt så att brösten trillar nedåt och utåt av sig själva. Lägg sedan handen på sidan av bröstet och lyft varsamt på plats i kupan. Dra till axelbanden ordentligt. Ser du ut som om du har massor av fett på sidan av behån? Då är den för liten eftersom brösten inte får plats. Prova då en större kupa! Och försök inte stoppa in det lilla fett som så många av oss har hängande precis i armhålan, för det är inte ditt bröst.
Ibland kanske en halvkupa passar just dig bättre än en helkupa. En halvkupa går inte lika högt upp som en helkupa, utan täcker precis bröstvårtan. Är behån försedd med byglar, det vill säga små inbyggda stödskenor, är det viktigt att det löper längs hela brösten och upp på sidan längs en tänkt tröjas sidsöm. Prova dig fram.

Tips inför köpet

  • Tänk efter vad det är du vill åstadkomma med din behå. En slät silhuett under t-shirten eller en klyfta till party? En större eller mindre byst?
  • Bestäm dig för en prisklass.
  • Prova mycket, många och länge.
  • Var inte rädd för en behå med fylld kupa bara för att du har stor byst. Visserligen kan själva behån se ut som softkuddar, men fyllningen håller ihop bysten.
  • Glöm inte att prova behån med kläder ovanpå. Ta gärna med dig en blus eller t-shirt för att testa hur behån ser ut under olika plagg.
  • Till balkänningen med en styvurringning som man kan kika ner i, passar det bäst med en svart axelbandslös modell. Då kan kanten som eventuellt skymtar fram kan tolkas som en skugga
  • Ta alla råd med klackspark. Ett par röda axelband som skymtar fram under ett turkost linne ser läckert ut, likaså en orange behå under en svart sidenblus.

Kommentarer
Postat av: Elin

bra info där jossan!

2010-02-18 @ 20:10:54
Postat av: J I L I N A

Vilka bra råd detta var. Jag ska försöka komma ihåg en del av dom iallafall nästa gång jag är ute på bhshopping :).

2010-02-19 @ 12:37:42
URL: http://jilina.se
Postat av: fackin' Bitch

Kom du på allt det själv?

2010-02-19 @ 22:21:21
URL: http://fackinbitch.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0