Behåmodellernas A-Ö

När det där med storleken är avklarat gäller det att välja rätt modell. Men hur hittar man rätt? Det finns massor av modeller att välja bland. Behåar görs också i olika material, färger och mönster - och i prisklasser. En behå kan kosta alltifrån 75 till flera tusen.

Amningsbehå
Bröst fyllda med mjölk får förstås en annan storlek och form än vad de haft tidigare. En bra amningsbehå ska vara försedd med en nedfällbar kupa, så att barnet kan komma åt bröstet utan att man behöver klä av sig för mycket. Det kan vara skönt att inte behöva strippa på caféet. En framknäppt behå kan också vara ett alternativ. Tidigast 6 veckor före förlossningen bör behån provas ut. Den bör vara minst en storlek större än den behå du använt fram till förlossningen. Om man lägger en hand innanför kupan blir storleken rätt.

Axelbandslös behå
Det är inte snyggt om behåns axelband tittar fram ur balklänningen eller breder ut sig under sommarklänningens spagettitunna axelband. Somligt mode och vissa tillfällen kräver helt enkelt en behå utan axelband. Vill du inte ha för många modeller i garderoben rekommenderar jag en behå vars axelband är avtagbara. Använd den som den är, ta av axelbanden eller byt ut dem mot transparenta band. Den axelbandslösa fungerar bäst för den som drar A- eller B-kupa. Stora bröst får lätt en osnygg limpartad form i axelbandslösa modeller.

Balconette
En rak modell som lyfter upp bysten underifrån rakt uppåt och skapar så kallade liljekullar. Balconetten är oftast vadderad och försedd med bygel. Passar bra på en större byst och är snygg till framförallt lite breda, fyrkantiga urringningar, eftersom axelbanden sitter brett isär.

Bygelbehå
Har skenor under bysten som stödjer, lufter och formar.

Formpressad behå
Har mjuk vadderade formpressade kupor med fyllning. Skapar en naturligt rundad form och en snygg profil som sitter som en andra hud under bysten. Inga kanter eller sömmar syns igenom kläderna. Finns med eller utan bygel. Perfekt under det figur nära. Kallas även T-shirtbehå.

Halvkupa/Helkupa
Helkupan täcker hela bröstet, medan halvkupan slutar strax ovanför bröstvårtan. Halvkupan är vackrast på en lite fastare byst.

Kombinationsbehå
En överkursmodell. Har axelband som kan flyttas och knäppas på olika sätt och anpassas efter olika ringningar. Perfekt till en halterneck (knäpps runt nacken) eller en djupt ryggringad historia.

Minimizer
En riktigt trolleritrick utför minimizern, som finns från storlek C och uppåt. Behån plattar till och fördelar brösten över en större yta. Resultatet blir en mindre byst. Med minimizern kan man krympa bysten en hel kupstorlek! Den är dyr men ger ett enormt bra stöd.

Mjuk behå
Saknar bygel och är därmed en riktig mjukis. Den varken förstorar eller förminskar bysten, utan finns bara där och håller bysten på plats. En bekväm stapelvara.

Pushupbehå
En välvadderad 90-talsinnovation som trycker ihop och upp brösten på en och samma gång. Därmed skapas två små berg med en klyfta emellan. Snyggt till V-ringat och fest. Har man lite platta och en aning hängande bröst kan det vara svårt att får ett snyggt resultat med hjälp av en pushupbehå.

Sportbehå
En vanlig behå klarar inte av att hålla bysten på plats när man sportar. Sportbehån finns med eller utan bygel och ska vara gjord av ett material som klarar av svett och många tvättar. En bra sportbehå är ganska stum, ordentligt tajt, bred under bysten och har korslagda axelband eller axelband som sitter tätt för ordentlig avlastning. Sportbehån är ett måste för att inte bröstens vävnader ska tänjas ut när du hoppar och skuttar. Den förebygger också smärta i rygg, skuldror och nacke.

Gelfylld behå
Har kupor fyllda med gel. Resultatet blir en ytterst naturtrogen större byst som rör sig och känns precis som äkta vara.


Kommentarer
Postat av: ewe♥

Härlig blogg! :)

2010-02-21 @ 18:37:55
URL: http://lifebyewe.blogg.se/
Postat av: hanna

Fin blogg du har! :)

2010-02-21 @ 20:20:29
URL: http://everyheartbeat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0