Rätt behåstorlek

För att kunna grunda rätt måste man ha kännedom om den egna kroppen, vilket de flesta tyvärr inte har. 7 av 10 kvinnor har fel storlek på behån och därmed missar målet. De flesta använder en för snålt tilltagen behå och får missprydande utbukningar både ovanför behåkuporna och på sidorna. En del kvinnor skaffar sig till och med "bröst" på ryggen av samma orsak.

Rätt storlek
En behå i rätt storlek är inte bara snygg och bekväm, den förhindrar också evetuella hängbröst längre fram. Men hur tar man reda på vilken storlek man har? Jo, det är inte så svårt. En behå storlek består av en bokstav och två siffror. Bokstaven anger storleken på kupan och siffrorna anger omkretsen runt ryggen.
Gör så här: Ta med ett måttband reda på centermetermåttet runt överkroppen. Mät precis under brösten och så rakt som möjligt. Har du hängbröst ska du lyfta upp dem. Låt inte måttbandet sitta för löst, utan dra till lite. Mellan måttbandet och kroppen ska ett finger få plats - inte mer. Låt oss säga att du hamnade på 84cm. Måttet du fått fram är den ena utgångspunkten för din storlek. Dags för kupstorleken. Nu mäter du runt kroppen över bysten, där du är som störst. Mät med en bh på. Kika i tabellen och du har fått en fingervisning om din kupstorlek. Blev det senate måtter 102cm har du behåstorlek som heter 85C.


Men tror nu inte att du alltid kommer ha just 85C. Behåtillverkarnas modeller skiftar i storlek men framförallt kommer dina bröst att ändra storlek genom livet. Graviditet, amning, viktförändringar med mera påverkar bröstens form och storlek. Så ta för vana att mäta bysten inför varje nyinköp. Är du osäker på ditt mått, ta hjälp av proffsen i din butik!
 


Kommentarer
Postat av: Linnea

Bra tips =)

2010-02-15 @ 18:59:47
URL: http://liasplace.blogg.se/
Postat av: Johanna

bra inlägg:)

2010-02-15 @ 19:30:27
URL: http://johannalicious.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0